Skip to main content

Στην Ελλάδα

Ο TAP επενδύει -και θα συνεχίσει να το κάνει- σε δράσεις με έντονο κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο στη Βόρεια Ελλάδα, υποστηρίζοντας έργα που πραγματοποιούνται και στις τρεις ελληνικές περιφέρειες από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός: τη Δυτική, την Κεντρική  και την Ανατολική Μακεδονία & Θράκη.

Το εθελοντικό πρόγραμμα Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών επενδύσεων (SEI) του TAP στην Ελλάδα, συνολικού ύψους 32 εκατομμυρίων ευρώ, επικεντρώνεται σε τέσσερις πυλώνες:

  • Περιβάλλον
  • Εκπαίδευση και κατάρτιση
  • Κοινωνικοοικονομική εξέλιξη, με έμφαση στη γεωργία και στον τουρισμό
  • Ποιοτικές συνθήκες ζωής της κοινότητας, με έμφαση στην κοινωνική υποστήριξη και συνοχή

Οι εκπρόσωποι του TAP βρίσκονται σε συνεχή ανοιχτό διάλογο με τις τοπικές κοινότητες και όλα τα κυβερνητικά επίπεδα-κεντρικό, περιφερειακό και δημοτικό-ώστε να αναπτύξουν αμοιβαίως συμφωνημένα κοινωνικά και περιβαλλοντικά έργα στα οποία έχουν από κοινού καταλήξει και που στηρίζουν τις αναπτυξιακές προτεραιότητες των κοινοτήτων.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε σημαντικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά έργα που έχουν υλοποιηθεί στην Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος του TAP. Αποτελούν μία ενδεικτική επιλογή των διαφόρων πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί από τον TAP και συμβάλλουν σε κοινωνικές, ανθρωπιστικές και άλλες σημαντικές δραστηριότητες..

 

Αναβάθμιση της Παιδιατρικής Κλινικής του «Σισμανόγλειου» Νοσοκομείου Κομοτηνής

Ο TAP μεριμνά για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως τα παιδιά που νοσηλεύονται στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΤΑΡ κάλυψε τα έξοδα για την ανακαίνιση της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου, ενώ δώρισε επίσης ιατρικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό: παιδικά κρεβάτια, καρέκλες, καναπέδες, βιβλιοθήκες, ντουλάπια, συσκευές κουζίνας, κλπ.

Ανάπλαση της οδού Δορυλαίου στην κεντρική πλατεία των Σερρών

Ανάπλαση της οδού Δορυλαίου στην κεντρική πλατεία των Σερρών

Με στόχο να ανταποκριθεί στην ανάγκη της τοπικής κοινωνίας για ασφαλείς, ανοιχτούς και προσβάσιμους δημόσιους χώρους, ο ΤΑΡ προχώρησε στην ανάπλαση της (πρώην) οδού Δορυλαίου στην κεντρική πλατεία των Σερρών.

Οχήματα κοινής ωφέλειας στη Βόρεια Ελλάδα

Οχήματα κοινής ωφέλειας στη Βόρεια Ελλάδα

Τον Ιούνιο του 2017, ο TAP εγκαινίασε ένα πρόγραμμα Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών επενδύσεων (SEI) ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορά στη δωρεά 87 οχημάτων κοινής ωφέλειας-συμπεριλαμβανομένων και ασθενοφόρων, εκχιονιστικών και απορριμματοφόρων.

Θεματικό αγροτικό πρόγραμμα ΕΥΔΟΚΙΜΗ ΓΗ

Θεματικό αγροτικό πρόγραμμα ΕΥΔΟΚΙΜΗ ΓΗ

Η αγροτική πρωτοβουλία ΕΥΔΟΚΙΜΗ ΓΗ | Ενίσχυση Αγροδιατροφικής Εκπαίδευσης θα υλοποιηθεί και στις τρεις περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας από τις οποίες διέρχεται ο TAP.

Άβδηρα: πρόσβαση στην παραλία για άτομα με αναπηρία και δωρεά εξοπλισμού καθαρισμού

Άβδηρα: πρόσβαση στην παραλία για άτομα με αναπηρία και δωρεά εξοπλισμού καθαρισμού

Για να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων των Αβδήρων, το καλοκαίρι του 2017 ο TAP συνέβαλε στην κατασκευή μιας ειδικής ράμπας SEATRAC προς διευκόλυνση πρόσβασης στην παραλία των ατόμων με αναπηρία.

Μελέτες Διαχείρισης δασών στο Νεστόριο

Μελέτες Διαχείρισης δασών στο Νεστόριο

Τον Ιούνιο του 2017, o TAP ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση πέντε Διαχειριστικών Μελετών Δασών στο Δήμο Νεστορίου. Το έργο αυτό υποστηρίζει τα μέσα βιοπορισμού 3.000 ανθρώπων περίπου που ζουν στην περιοχή, καθώς οι έρευνες αυτές θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν τις αειφόρες υλοτομικές και άλλες δασικές πρακτικές τους.

Υποστήριξη στις Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης και Διάσωσης

Υποστήριξη στις Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης και Διάσωσης

Η χρήση σύγχρονου εξοπλισμού αποτελεί κλειδί για την ασφάλεια των διασωστών, καθώς και των ανθρώπων που καλούνται να βοηθήσουν. Ο TAP είναι υπερήφανος υποστηρικτής των ελληνικών Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης και Διάσωσης.

Περισσότερα από €580.000 σε δωρεές

Περισσότερα από €580.000 σε δωρεές

Ο TAP έχει δεσμευθεί να είναι καλός γείτονας στις κοινότητες που φιλοξενούν τον αγωγό, ειδικά όταν πρόκειται για άτομα που έχουν ανάγκη, αλλά και για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Τα τελευταία χρόνια, ο TAP έχει δωρίσει περισσότερα από €580.000 σε διάφορους οργανισμούς ανά τη Βόρεια Ελλάδα.

Χρηματοδότηση Μεταπτυχιακών προγραμμάτων στον τομέα της ενέργειας

Χρηματοδότηση Μεταπτυχιακών προγραμμάτων στον τομέα της ενέργειας

Ο TAP ενισχύει την εκπαίδευση της επόμενης γενιάς ειδικών σε θέματα χρηματτοδοτώντας δυο μεταπτυχιακά προγραμμάτων του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Για μια περίοδο πέντε ετών, ο TAP θα επενδύσει 1 εκ. ευρώ στην πρωτοβουλία αυτή μέσω δωρεάς στο Ίδρυμα Μποδοσάκη. Το ποσό θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για να επιδοτήσει τα δίδακτρα των φοιτητών.

Σεμινάρια για την οδική ασφάλεια στα σχολεία

Σεμινάρια για την οδική ασφάλεια στα σχολεία

Μεταξύ Μαΐου 2016 και Μαρτίου 2017, ο TAP χρηματοδότησε ένα πρόγραμμα σεμιναρίων οδικής ασφάλειας, στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 25.000 μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων και από τις τρείς περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός: Τη Δυτική, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία-Θράκη.