Skip to main content

Επιστροφή στη πλήρη λίστα με τα νέα

Ο TAP διορίζει τον Ian Bradshaw νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο

07 Ιανουάριος 2015

 

Μπάαρ, Ελβετία.  Ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP) επιβεβαιώνει το διορισμό του Ian Bradshaw στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρίας, αρχής γενομένης από την 1η Φεβρουαρίου 2015 στο Μπάαρ.

Ο Kjetil Tungland θα επιστρέψει στη Νορβηγία, έχοντας διατελέσει επικεφαλής του έργου της κοινοπραξίας για περισσότερα από τεσσεράμισι χρόνια και έχοντας ολοκληρώσει την απόσπασή του από την Statoil. Ο Kjetil εντάχθηκε στον TAP τον Απρίλιο του 2010 και τον οδήγησε με επιτυχία στην επιλογή του τον Ιούνιο του 2013.

Ο Ian έρχεται στον ΤΑΡ από τον Όμιλο BG όπου εργάστηκε από το 2005 σε διάφορες ανώτερες διευθυντικές θέσεις. Η πιο πρόσφατη θέση του ήταν Ανώτερος Αντιπρόεδρος των Έργων Κεφαλαίου, όπου είχε την ευθύνη του χαρτοφυλακίου διεθνών έργων του Ομίλου.
Προηγουμένως, ο Ian διετέλεσε Ανώτερος Αντιπρόεδρος της BG στην Αυστραλία, διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο και φέρνοντας επιτυχώς το πολύ μεγάλης κλίμακας έργο QCLNG στο Διοικητικό Συμβούλιο της BG για την τελική επενδυτική απόφαση.

Η καριέρα του Ian εκτείνεται σε τριάντα τέσσερα χρόνια τεχνικής και εμπορικής εμπειρίας στην παγκόσμια αγορά Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου σε επιχειρησιακούς αλλά και εταιρικούς ρόλους. Μετά τις σπουδές του στις Μηχανικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Durham, κατείχε για δεκαπέντε χρόνια σειρά τεχνικών θέσεων και θέσεων διαχείρισης έργου στη Shell, με βάση το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, τη Μαλαισία και τη Νορβηγία. Κατά την παραμονή του στη Shell, ο Ian, μεταξύ άλλων είχε και την ευθύνη του εμπορικού χαρτοφυλακίου της Shell στη Βόρεια Θάλασσα ως Ανώτερος Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, υπεύθυνος για την εκτέλεση της 10-μερούς συμφωνίας περί αγωγών SEAL.

Στη συνέχεια, ο Ian διεύρυνε την εμπορική του εμπειρία στις δραστηριότητες Διύλισης και Εμπορίας, αναλαμβάνοντας το ρόλο του Διευθυντή Προμηθειών, Επιχειρήσεων και Εμπορικών Συναλλαγών της Shell Gas Direct (Εταιρία Εμπορίας και Μάρκετινγκ Φυσικού Αερίου και Ηλεκτρισμού του Ηνωμένου Βασιλείου), η οποία έγινε μέρος της Shell Energy Europe.

Το 2008, ο  Ian ολοκλήρωσε το Ανώτερο Εκτελεστικό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης. Επίσης, είναι υπότροφος του Ινστιτούτου των Διευθυντών.

Ο Andy Lane, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του TAP, δήλωσε: «Χαίρομαι ιδιαιτέρως που αναθέσαμε στον Ian να οδηγήσει το έργο του TAP στην επόμενη και σημαντική φάση του καθώς ετοιμαζόμαστε για την κατασκευή του αγωγού, αρχής γενομένης από το 2016. Ο Ian έχει πλούσια εμπειρία σε έργα Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, γεγονός που αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την ολοκλήρωση του TAP.

Θα ήθελα επίσης με την ευκαιρία αυτή και εκ μέρους ολόκληρου του Διοικητικού Συμβουλίου TAP να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μας προς τον Kjetil για την αποφασιστικότητα, τη δέσμευση και πάνω από όλα την ισχυρή και αφοσιωμένη ηγεσία του που οδήγησαν τον TAP στην εξαιρετική επιτυχία με αποκορύφωμα την επιλογή του, τον Ιούνιο 2013, ως τον προτιμώμενο ευρωπαϊκό αγωγό για τη μεταφορά αερίου από το Shah Deniz II στην Ευρώπη. "

ΤΕΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

Σχετικά με τον TAP

Ο αγωγός TAP θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το γιγαντιαίο κοίτασμα Shah Deniz II στο Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη. Ο αγωγός μήκους περίπου 870 χλμ. θα συνδεθεί με τον αγωγό Trans Anatolian Pipeline (TANAP) κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα στους Κήπους και θα διασχίζει την Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική, προτού εξέλθει στην ξηρά στη Nότιo Ιταλία.

Η όδευση του TAP μπορεί να διευκολύνει την προμήθεια φυσικού αερίου σε αρκετές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας, της Αλβανίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, του Μαυροβουνίου, της Κροατίας κ.ά. Η προσγειάλωση του TAP στις ακτές της Ιταλίας παρέχει πολλαπλές δυνατότητες για περαιτέρω μεταφορά φυσικού αερίου της Κασπίας σε μερικές από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές, όπως είναι η Γερμανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελβετία και η Αυστρία.

Ο TAP θα προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας κατά μήκος της όδευσης του αγωγού και θα αποτελέσει σημαντική πηγή άμεσων ξένων επενδύσεων, καθώς δεν εξαρτάται από επιδοτήσεις ή επιχορηγήσεις. Οι πρώτες πωλήσεις αερίου προς τη Γεωργία και την Τουρκία προβλέπονται για τα τέλη του 2018, ενώ οι πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη θα ακολουθήσουν περίπου ένα χρόνο αργότερα.

Στον ΤΑΡ μετέχουν οι εταιρείες: BP (20%), SOCAR (20%), Statoil (20%), Fluxys (19%), Enagás (16%) και Axpo (5%).

Για ερωτήσεις από εκπροσώπους ΜΜΕ: media@tap-ag.com

Περισσότερες πληροφορίες για τον TAP: www.tap-ag.com | www.twitter.com/tap_pipeline