Skip to main content

Επιστροφή στη πλήρη λίστα με τα νέα

Ο TAP εκδίδει Προσκλήσεις Υποβολής Προσφορών για Υποθαλάσσιους Σωληναγωγούς και Επίγειες Κατασκευές στην Ιταλία

30 Ιούνιος 2015

Μπάαρ, Ελβετία. Τον Ιούνιο του 2015, ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG) εξέ-δωσε 2 νέες Προσκλήσεις Υποβολής Προσφορών (ΠΥΠ). 

  • Η πρώτη αφορά σε σωληναγωγούς διαμέτρου 36 ιντσών που θα χρησιμοποιηθούν στο υποθαλάσσιο τμήμα του αγωγού μήκους 105 χλμ., το οποίο θα διασχίζει την Αδριατική Θάλασσα μεταξύ των ακτών της Αλβανίας και της Νοτίου Ιταλίας. To γενικό πλαίσιο της ΠΥΠ περιλαμβάνει επίσης την προμήθεια συγκρατητών κάμψης, επίστρωσης, και ηλεκτρoδίων ανόδου για το υποθαλάσσιο τμήμα του έργου. Η ΠΥΠ απευθύνεται σε εταιρείες οι οποίες έχουν ήδη προεπιλεγεί έπειτα από την προκήρυξη σύμβασης που ανακοινώθηκε το Φεβρουάριο του 2015.
  • Η δεύτερη αφορά στην κατασκευή του Τερματικού Σταθμού Παραλαβής (ΤΣΠ) και την εγ-κατάσταση του επίγειου αγωγού στην Ιταλία. To γενικό πλαίσιο του έργου διαιρείται σε δύο κλήρους: τη Μελέτη, Προμήθεια και Κατασκευή (ΜΠΚ) του Τερματικού Σταθμού Παραλαβής και τη ΜΠΚ αγωγού μήκους 8 χλμ. περίπου και διαμέτρου 36 ιντσών που θα ενώνει τον υποθαλάσσιο αγωγό του έργου με το Σταθμό στο σημείο προσγειάλωσης. Η ΠΥΠ απευθύνεται σε εταιρείες οι οποίες έχουν ήδη προεπιλεγεί έπειτα από την προκήρυξη σύμβασης που ανακοινώθηκε το Μάρτιο του 2015.

Ο TAP σχεδιάζει να αναθέσει και τις δύο συμβάσεις έως το τέλος του 2015. 

Ο Knut Steinar Kvindesland, Διευθυντής Ανάθεσης Συμβάσεων και Προμηθειών στον TAP, δήλωσε σχετικά: «Ο ΤΑΡ συνεχίζει να επενδύει στην ταχεία ολοκλήρωση της διαδικασίας προμηθειών σε αγαθά και υπηρεσίες.

Η ΠΥΠ για τους υποθαλάσσιους σωληναγωγούς και τις επίγειες κατασκευές στην Ιταλία είναι δύο από τα σημαντικότερα πακέτα προμηθειών για το έργο του αγωγού». 

Η επόμενη Πρόταση Υποβολής Προσφορών που θα εκδώσει ο ΤΑΡ μέσα στο καλοκαίρι θα αφορά στην κατασκευή και παράδοση εξαρτημάτων σωληνώσεων, μονωτικών αρμών, και αποξεστών. Ως το τέλος δε του 2015, ο ΤΑΡ θα εκδώσει επίσης Προσκλήσεις Υποβολής Προσφορών για την Προµήθεια Συστήµατος Εποπτικού Ελέγχου και Συλλογής Δεδοµένων (SCADA), για Τηλεπικοινωνίες και Συστήματα Ασφαλείας, καθώς και για Καλώδια Οπτικών Ινών.  

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες ανάθεσης συμβάσεων προμηθειών στον ΤΑΡ και τα συμβόλαια που πρόκειται να αναθέσει στο μέλλον, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.tap-ag.gr/Ευκαιρίες-που-προσφέρει-το-έργο/Για-εταιρείες.

Αν είστε υπεργολάβος και ενδιαφέρεστε να εργαστείτε για λογαριασμό κάποιας από τις εταιρείες που επιλέγονται από τον TAP ως ανάδοχοι σύμβασης, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.tap-ag.gr/Ευκαιρίες-που-προσφέρει-το-έργο/Για-εταιρείες/Ενδιαφέρεστε-να-συνεργαστείτε-με-τον-TAP-ως-υπεργολάβος-; για να δηλώσετε τα στοιχεία σας, τα οποία θα προωθηθούν στις εταιρείες που έχουν προσκληθεί από τον ΤΑΡ να συμμετάσχουν στη διαδικασία υποβολής προσφορών για την ανάθεση συμβάσεων προμηθειών.

ΤΕΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

​Σχετικά με τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP)

Ο αγωγός TAP θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το γιγαντιαίο κοίτασμα Shah Deniz II στο Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη. Ο περίπου 870 χλμ. μήκους αγωγός θα συνδεθεί με τον αγωγό Trans Anatolian Pipeline (TANAP) στους Κήπους στα ελληνοτουρκικά σύνορα, και θα διασχίζει την Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική θάλασσα, προτού εξέλθει στην ξηρά στη Nότιo Ιταλία.

Η όδευση του TAP μπορεί να διευκολύνει την προμήθεια φυσικού αερίου σε αρκετές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας, της Αλβανίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, του Μαυροβουνίου, της Κροατίας κ.ά. Η προσγειάλωση του TAP στις ακτές της Ιταλίας παρέχει πολλαπλές δυνατότητες για περαιτέρω μεταφορά φυσικού αερίου της Κασπίας σε μερικές από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές, όπως είναι η Γερμανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελβετία και η Αυστρία. 

Ο TAP θα προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας κατά μήκος της διαδρομής του αγωγού∙ θα αποτελέσει σημαντική πηγή άμεσων ξένων επενδύσεων, και δεν εξαρτάται από επιδοτήσεις ή επιχορηγήσεις. Με τις πρώτες πωλήσεις αερίου προς τη Γεωργία και την Τουρκία να προβλέπονται για τα τέλη του 2018, οι πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη θα ακολουθήσουν γύρω στις αρχές του 2020.

Στο μετοχικό κεφάλαιο του ΤΑΡ μετέχουν οι εταιρείες: BP (20%), SOCAR (20%), Statoil (20%), Fluxys (19%), Enagás (16%) και Axpo (5%).

Για ερωτήσεις από εκπροσώπους ΜΜΕ: media@tap-ag.com 

Περισσότερες πληροφορίες για τον TAP: www.tap-ag.gr | www.twitter.com/tap_pipeline