Skip to main content

Επιστροφή στη πλήρη λίστα με τα νέα

Ο TAP εκδίδει Προσκλήσεις Υποβολής Προσφορών για Σύστημα Εποπτικού Ελέγχου και Συλλογής Δεδομένων (SCADA) και Καλώδιο Οπτικών Ινών

29 Ιανουάριος 2016

Μπάαρ, Ελβετία. Ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP) εξέδωσε δύο νέες Προσκλήσεις Υποβολής Προσφορών (ITT). 

Η πρώτη αφορά στη μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων SCADA (Σύστημα Εποπτικού Ελέγχου και Συλλογής Δεδομένων), τηλεπικοινωνιών και ασφαλείας. Το σύστημα SCADA θα προσφέρει ολοκληρωμένες και κεντρικές υπηρεσίες συνεχούς παρακολούθησης και ελέγχου κατά μήκος των 878 χλμ. του συστήματος μεταφοράς αερίου. Το σύνολο των δεδομένων θα μεταδίδεται στο εποπτικό κέντρο ελέγχου του Τερματικού Σταθμού Παραλαβής (PRT) στην νότιο Ιταλία, από όπου θα παρακολουθείται η ασφαλής και βιώσιμη λειτουργία του αγωγού.

Η δεύτερη αφορά στην κατασκευή και παράδοση περί των 1.550 χλμ. καλωδίου οπτικών ινών που θα επιτρέψει την αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ του αγωγού και των συνδεδεμένων εγκαταστάσεων, όπως οι σταθμοί συμπίεσης και τα βαλβιδοστάσια, με το εποπτικό κέντρο ελέγχου.

Και οι δύο Προσκλήσεις Υποβολής Προσφορών είναι ανοιχτές μόνο σε εταιρείες οι οποίες έχουν επιλεγεί κατά τη διαδικασία προεπιλογής, η οποία ακολούθησε τη σχετική προκήρυξη που εξέδωσε ο TAP τον Σεπτέμβριο 2015. Ο TAP σχεδιάζει να αναθέσει τις συμβάσεις για το καλώδιο οπτικών ινών και το σύστημα SCADA στο δεύτερο τρίμηνο του 2016.

Ο Ian Bradshaw, Γενικός Διευθυντής του TAP, δήλωσε: «Ο TAP συνεχίζει με άλλο ένα σημαντικό ορόσημο στη διαδικασία προμήθειας αγαθών και υπηρεσιών. Οι συγκεκριμένες Προσκλήσεις Υποβολής Προσφορών είναι το τελικό μεγάλο πακέτο συμβάσεων που εκδίδει ο TAP για την κατασκευή του Έργου. Ο TAP ακολουθεί μια απαιτητική διαγωνιστική διαδικασία, με ιδιαίτερη έμφαση στην τήρηση των προτύπων υγείας, ασφάλειας, καθώς και των περιβαλλοντικών και κοινωνικών προτύπων».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες ανάθεσης συμβάσεων προμηθειών στον ΤΑΡ παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.tap-ag.com/Ευκαιρίες-που-προσφέρει-το-έργο/Για-εταιρείες.

ΤΕΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

Σχετικά με τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP)

Ο αγωγός TAP θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το γιγαντιαίο κοίτασμα Shah Deniz II στο Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη. Ο μήκους περίπου 878 χλμ. αγωγός θα συνδεθεί με τον αγωγό Trans Anatolian Pipeline (TANAP) στους Κήπους στα ελληνοτουρκικά σύνορα, και θα διασχίζει την Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική θάλασσα, προτού εξέλθει στην ξηρά στη Nότιo Ιταλία.

Η όδευση του TAP μπορεί να διευκολύνει την προμήθεια φυσικού αερίου σε αρκετές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας, της Αλβανίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, του Μαυροβουνίου, της Κροατίας κ.ά. Η προσγειάλωση του TAP στις ακτές της Ιταλίας παρέχει πολλαπλές δυνατότητες για περαιτέρω μεταφορά φυσικού αερίου της Κασπίας σε μερικές από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές, όπως είναι η Γερμανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελβετία και η Αυστρία. 

Ο TAP θα προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας κατά μήκος της διαδρομής του αγωγού, θα αποτελέσει σημαντική πηγή άμεσων ξένων επενδύσεων, ενώ δεν εξαρτάται από επιδοτήσεις ή επιχορηγήσεις. Με τις πρώτες πωλήσεις αερίου προς τη Γεωργία και την Τουρκία να προβλέπονται για τα τέλη του 2018, οι πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη θα ακολουθήσουν γύρω στις αρχές του 2020.

Στο μετοχικό κεφάλαιο του ΤΑΡ μετέχουν οι εταιρείες: BP (20%), SOCAR (20%), Snam S.p.A. (20%), Fluxys (19%), Enagás (16%) και Axpo (5%).

Για ερωτήσεις από εκπροσώπους ΜΜΕ: media@tap-ag.com

Περισσότερες πληροφορίες για τον TAPwww.tap-ag.gr | www.twitter.com/tap_pipeline