Skip to main content

Επιστροφή στη πλήρη λίστα με τα νέα

O TAP Αναθέτει τη Σύμβαση για Πακέτο Υποθαλάσσιων Σωληναγωγών στην εταιρεία Salzgitter Mannesmann International

15 Απρίλιος 2016

Μπάαρ, Ελβετία. Ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP) ανέθεσε στην εταιρεία Salzgitter Mannesmann International GmbH τη σύμβαση για την προμήθεια υποθαλάσσιων σωληναγωγών μήκους περίπου 110 χιλιομέτρων και διαμέτρου 36 ιντσών, που θα χρησιμοποιηθούν στο τμήμα του έργου -μήκους 105 χιλιομέτρων – το οποίο θα διασχίσει την Αδριατική Θάλασσα, ανάμεσα στις ακτές της Αλβανίας και της Νότιας Ιταλίας. Συμπληρωματικά με την προμήθεια σωληναγωγών που θα κατασκευαστούν με τη μέθοδο της διαμήκους συγκόλλησης βυθισμένου τόξου (Submerged Arc Welding Longitudinal - SAWL), το συμβόλαιο συμπεριλαμβάνει την προμήθεια εξαρτημάτων περιορισμού διάδοσης λυγισμού, επικάλυψης και ανοδίων Καθοδικής Προστασίας για το υποθαλάσσιο τμήμα του έργου.

Η ανάθεση της σύμβασης αναλογεί στην κατασκευή περισσότερων από 71 χιλιάδες τόνους υποθαλάσσιου αγωγού.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΡ Ian Bradshaw δήλωσε: «Με την παρούσα ανάθεση εργασίας, ο TAP έχει πλέον αναθέσει όλες τις συμβάσεις για τους χερσαίους και υποθαλάσσιους σωληναγωγούς. Η διαδικασία κατασκευής των σημαντικών αυτών τμημάτων του έργου έχει ξεκινήσει, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του έργου. Θέλω να συγχαρώ την εταιρεία Salzgitter Mannesmann International, για την επιτυχημένη υποβολή προσφοράς και να ευχαριστήσω όλες τις εταιρείες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό».

Η Salzgitter Mannesmann International GmbH είναι θυγατρική εταιρεία της Salzgitter AG Group, η οποία ιδρύθηκε το 1859 και συγκαταλέγεται στους κορυφαίους Ευρωπαϊκούς ομίλους χάλυβα και τεχνολογίας. Το 2014 κατέγραψε πωλήσεις στην εξωτερική αγορά ύψους €9 δισ., ενώ η παραγωγική ικανότητα του Ομίλου αγγίζει τους 9 εκ. τόνους ακατέργαστου χάλυβα και το ανθρώπινο δυναμικό του υπερβαίνει τους 25.000 υπαλλήλους.

Το 2015, ο ΤΑΡ ανέθεσε μία σειρά από συμβόλαια: για την κατασκευή και αποκατάσταση οδών πρόσβασης και γεφυρών στην Αλβανία (Απρίλιος 2015), για την προμήθεια σφαιρικών βαλβίδων μεγάλης διαμέτρου και ενεργοποιητών (Ιούλιος 2015), για την προμήθεια υπερ-συμπιεστών αεριοστροβίλων (Σεπτέμβριος 2015), για την προμήθεια εξαρτημάτων σωληνώσεων, μονωτικών αρμών, και αποξεστών (Οκτώβριος 2015), για την προμήθεια χερσαίων σωληναγωγών μήκους 270 χλμ. και γωνιών (Οκτώβριος 2015), για την προμήθεια χερσαίων σωληναγωγών μήκους 495 χλμ. (Νοέμβριος 2015),  και για την κατασκευή του χερσαίου τμήματος του αγωγού στην Ιταλία (Δεκέμβριος 2015). Τον Μάρτιο του 2016, ο TAP ανέθεσε συμβόλαια για την κατασκευή των χερσαίων τμημάτων του αγωγού στην Ελλάδα και την Αλβανία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες ανάθεσης συμβάσεων προμηθειών στον ΤΑΡ παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.tap-ag.com/Ευκαιρίες-που-προσφέρει-το-έργο/Για-εταιρείες

ΤΕΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

Σχετικά με τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP)

Ο αγωγός TAP θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το γιγαντιαίο κοίτασμα Shah Deniz II στο Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη. Ο μήκους περίπου 878 χλμ. αγωγός θα συνδεθεί με τον αγωγό Trans Anatolian Pipeline (TANAP) στους Κήπους στα ελληνοτουρκικά σύνορα, και θα διασχίζει την Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική θάλασσα, προτού εξέλθει στην ξηρά στη Nότιo Ιταλία.

Η όδευση του TAP μπορεί να διευκολύνει την προμήθεια φυσικού αερίου σε αρκετές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας, της Αλβανίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, του Μαυροβουνίου, της Κροατίας κ.ά. Η προσγειάλωση του TAP στις ακτές της Ιταλίας παρέχει πολλαπλές δυνατότητες για περαιτέρω μεταφορά φυσικού αερίου της Κασπίας σε μερικές από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές, όπως είναι η Γερμανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελβετία και η Αυστρία. 

Ο TAP θα προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας κατά μήκος της διαδρομής του αγωγού, θα αποτελέσει σημαντική πηγή άμεσων ξένων επενδύσεων, ενώ δεν εξαρτάται από επιδοτήσεις ή επιχορηγήσεις. Με τις πρώτες πωλήσεις αερίου προς τη Γεωργία και την Τουρκία να προβλέπονται για τα τέλη του 2018, οι πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη θα ακολουθήσουν γύρω στις αρχές του 2020.

Στο μετοχικό κεφάλαιο του ΤΑΡ μετέχουν οι εταιρείες: BP (20%), SOCAR (20%), Snam S.p.A. (20%), Fluxys (19%), Enagás (16%) και Axpo (5%).

Για ερωτήσεις από εκπροσώπους ΜΜΕ: media@tap-ag.com

Περισσότερες πληροφορίες για τον TAPwww.tap-ag.gr | www.twitter.com/tap_pipeline