Skip to main content

Επιστροφή στη πλήρη λίστα με τα νέα

Ο TAP ανακοινώνει νέα Διευθύντρια για την Ελλάδα

26 Ιούλιος 2017

Μπάαρ, Ελβετία. Ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG) ανακοίνωσε σήμερα την τοποθέτηση της Κατερίνας Παπαλεξανδρή ως νέας Διευθύντριας του ΤΑΡ για την Ελλάδα, με ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου 2017. Η Κατερίνα Παπαλεξανδρή αντικαθιστά τον μέχρι σήμερα Διευθυντή του ΤΑΡ για την Ελλάδα, Rikard Scoufias.

Η Κατερίνα Παπαλεξανδρή φέρνει στον ΤΑΡ σχεδόν 20 χρόνια εμπειρίας στη βιομηχανία ενέργειας – ειδικότερα στις αγορές αερίου και σε μεγάλα έργα αερίου, στις εμπορικές διαπραγματεύσεις  και στη διαχείριση ενδιαφερόμενων μερών. Έρχεται στον TAP από την BP Λονδίνου, όπου κατείχε πολλές υψηλόβαθμες θέσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της – από το 1998 που εισήλθε στην εταιρεία.

Από το 2006 έως το 2012, η Κατερίνα Παπαλεξανδρή εργάστηκε για την BP με έδρα την Αθήνα ως Senior Market Advisor της Gas Europe & Africa, καθώς και ως Business Developer για την Caspian Gas. Έχει επίσης μεγάλη εμπειρία στομ Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου, από τη θέση της ως Transportation Manager για την Caspian Gas και ως Strategic Risk Manager.

Πρόσφατα, τον Νοέμβριο του 2015, η Κατερίνα Παπαλεξανδρή ανέλαβε τη θέση της Senior Commercial Manager για τον Νότιο Διάδρομο. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της περιλαμβανόταν η εμπορική διαχείριση ολόκληρης της αλυσίδας αξίας φυσικού αερίου. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του TAP, Luca Schieppati, σχολίασε σχετικά: «Είμαι πολύ χαρούμενος που η Κατερίνα προστέθηκε στην ομάδα μας ως νέα Διευθύντρια του ΤΑΡ για την Ελλάδα. Ως η μεγαλύτερη άμεση ξένη επένδυση στη χώρα, η κατασκευή του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου θα συμβάλλει και θα υποστηρίξει σημαντικά την Ελλάδα, ώστε να καταστεί βασικός κόμβος στον ενεργειακό χάρτη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. 

Ως έργο τόσο στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα, εισερχόμαστε τώρα στην τελική φάση υλοποίησης, καθώς ο ΤΑΡ προετοιμάζεται εμπορικά και επιχειρησιακά για να παραλάβει το πρώτο αέριο. Είμαι βέβαιος ότι η πολυετής πείρα της Κατερίνας και οι βαθιές τις γνώσεις σε ό,τι αφορά τη βιομηχανία ενέργειας, την Ελλάδα ως χώρα, και τον Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου, θα είναι καθοριστικής σημασίας για την επιτυχή και ασφαλή εκτέλεση του έργου μας στην Ελλάδα».

ΤΕΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP)

Ο αγωγός TAP θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το γιγαντιαίο κοίτασμα Shah Deniz II του Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη. Ο μήκους περίπου 878 χλμ. αγωγός θα συνδεθεί με τον αγωγό Trans Anatolian Pipeline (TANAP) στους Κήπους, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, και θα διασχίζει την Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική θάλασσα, προτού εξέλθει στην ξηρά στη Nότιo Ιταλία.

Η όδευση του TAP μπορεί να διευκολύνει την προμήθεια φυσικού αερίου σε αρκετές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας, της Αλβανίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, του Μαυροβουνίου, της Κροατίας κ.ά. Η προσγειάλωση του TAP στις ακτές της Ιταλίας παρέχει πολλαπλές δυνατότητες για περαιτέρω μεταφορά φυσικού αερίου της Κασπίας, σε μερικές από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές, όπως είναι η Γερμανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελβετία και η Αυστρία.

Ο TAP θα προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας κατά μήκος της διαδρομής του αγωγού και θα αποτελέσει σημαντική πηγή άμεσων ξένων επενδύσεων. Με τις πρώτες πωλήσεις αερίου προς τη Γεωργία και την Τουρκία να προβλέπονται για τα τέλη του 2018, οι πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη αναμένονται το 2020.

Στο μετοχικό κεφάλαιο του ΤΑΡ μετέχουν οι εταιρείες: BP (20%), SOCAR (20%), Snam (20%), Fluxys (19%), Enagás (16%) και Axpo (5%).

Για ερωτήσεις από εκπροσώπους ΜΜΕ: media_gr@tap-ag.com

Περισσότερες πληροφορίες για τον TAPwww.tap-ag.gr | www.twitter.com/tap_pipeline