Skip to main content

Επιστροφή στη πλήρη λίστα με τα νέα

Ο ΤΑΡ αναθέτει Σύμβαση Λογισμικού κατά την Προετοιμασία για τη Φάση Λειτουργίας του Αγωγού

02 Νοέμβριος 2017

Μπάαρ, Ελβετία. Ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG) επέλεξε την εταιρεία PSI Software AG ως προμηθευτή του Λογισμικού Εμπορικής Διανομής (Commercial Dispatching Software – CDS). Το λογισμικό της PSI θα επιτρέψει στον ΤΑΡ να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες δραστηριότητες εμπορικής διανομής για τη μεταφορά του φυσικού αερίου.

Το CDS υποστηρίζει τις επιχειρηματικές διαδικασίες του ΤΑΡ, οι οποίες περιλαμβάνουν τη διαχείριση συμβάσεων μεταφοράς, ορισμών, εξισορρόπησης και καταμερισμού της ροής του αερίου, καθώς και την ομαλή επικοινωνία μεταξύ του ΤΑΡ, των μεταφορέων του και των διαχειριστικών συστημάτων μεταφοράς. Το λειτουργικό αποτελεί επίσης μέρος της σύμβασης για το σύστημα Εποπτικού Ελέγχου και Συλλογής Δεδομένων (Supervisory Control and Data Acquisition – SCADA) τηλεπικοινωνιών και ασφάλειας που ανατέθηκε το Δεκέμβριο του 2016 στην Honeywell.

Η Ulrike Andres, Διευθύντρια Εμπορικών και Εξωτερικών Σχέσεων του ΤΑΡ, δήλωσε: «Ενώ οι κατασκευαστικές μας εργασίες προχωρούν κάθε μέρα ολοένα και περισσότερο, εξασφαλίζουμε παράλληλα ότι ο αγωγός είναι έτοιμος να λειτουργήσει από την ημέρα που θα ξεκινήσει το κοίτασμα Shah Deniz II να παραδίδει αέριο στις ευρωπαϊκές αγορές. Η ανάθεση της σύμβασης για το λογισμικό εμπορικής διανομής αποτελεί σημαντικό ορόσημο για τον ΤΑΡ. Προσβλέπουμε στη συνεργασία μας με την PSI κατά τη μελλοντική λειτουργία μας. Ο ΤΑΡ έχει σχεδιαστεί με τρόπο ώστε να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες, καθώς και ευελιξία στους πελάτες του, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ενεργειακή διαφοροποίηση και ασφάλεια της Ευρώπης».

 

ΤΕΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP)

Ο αγωγός TAP θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το γιγαντιαίο κοίτασμα Shah Deniz II του Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη. Ο μήκους περίπου 878 χλμ. αγωγός θα συνδεθεί με τον αγωγό Trans Anatolian Pipeline (TANAP) στους Κήπους, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, και θα διασχίζει την Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική θάλασσα, προτού εξέλθει στην ξηρά στη Nότιo Ιταλία.

Η όδευση του TAP μπορεί να διευκολύνει την προμήθεια φυσικού αερίου σε αρκετές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας, της Αλβανίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, του Μαυροβουνίου, της Κροατίας κ.ά. Η προσγειάλωση του TAP στις ακτές της Ιταλίας παρέχει πολλαπλές δυνατότητες για περαιτέρω μεταφορά φυσικού αερίου της Κασπίας, σε μερικές από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές, όπως είναι η Γερμανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελβετία και η Αυστρία.

Ο TAP θα προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας κατά μήκος της διαδρομής του αγωγού και θα αποτελέσει σημαντική πηγή άμεσων ξένων επενδύσεων. Με τις πρώτες πωλήσεις αερίου προς τη Γεωργία και την Τουρκία να προβλέπονται για τα τέλη του 2018, οι πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη αναμένονται το 2020.

Στο μετοχικό κεφάλαιο του ΤΑΡ μετέχουν οι εταιρείες: BP (20%), SOCAR (20%), Snam (20%), Fluxys (19%), Enagás (16%) και Axpo (5%).

Σχετικά με την PSI

Στη βάση των δικών του προϊόντων λογισμικού, ο Όμιλος PSI δημιουργεί και αναπτύσσει ολοκληρωμένες λύσεις για την ενεργειακή διαχείριση (ηλεκτρισμός, πετρέλαιο και αέριο, εμπόριο ενέργειας), τη διαχείριση της παραγωγής (ορυκτά, μέταλλα, αυτοκίνηση, μηχανολογία, εφοδιαστική αλυσίδα) και τη διαχείριση υποδομών για τη μεταφορά και την ασφάλεια. Το 2016 τα έσοδα του Ομίλου ανήλθαν σε €176,9 εκατ. Η PSI ιδρύθηκε το 1969 και απασχολεί 1.650 άτομα παγκοσμίως. www.psi.de

 

Για ερωτήσεις από εκπροσώπους ΜΜΕ: media_gr@tap-ag.com

Περισσότερες πληροφορίες για τον TAPwww.tap-ag.gr | www.twitter.com/tap_pipeline