Skip to main content

Επιστροφή στη πλήρη λίστα με τα νέα

Ο Δήμος Έδεσσας παραλαμβάνει εκχιονιστικό πολυμηχάνημα από τον ΤΑΡ

19 Ιανουάριος 2018

Έδεσσα, Ελλάδα. Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018, σε μία λιτή τελετή στο Δημαρχείο Έδεσσας πραγματοποιήθηκε η παράδοση και παραλαβή του εκχιονιστικού μηχανήματος που δώρισε στο Δήμο Έδεσσας ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG), στο πλαίσιο του διαπεριφερειακού προγράμματος ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ | Δωρεά Οχημάτων Κοινής Ωφέλειας που το έργο υλοποιεί στη Βόρεια Ελλάδα.

 

Πρόκειται για ένα σύγχρονο εκχιονιστικό πολυμηχάνημα που έχει δυνατότητες εκχιονισμού, ρίψης αλατιού, κοπής κλαδιών, αλλά και χλοοκοπτικού, που θα συμβάλλει στο έργο των δημοτικών αρχών. Το όχημα, μαζί με το σύνολο των παρελκόμενων για τις παραπάνω λειτουργίες του, παρουσιάστηκε στο τεχνικό προσωπικό και τους πολίτες του Δήμου Έδεσσας, αφήνοντας τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις.

Κατά την εκδήλωση, ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του ΤΑΡ στην περιοχή φάνηκε ότι υπήρχε πνεύμα συνεργασίας, ενώ με τις διάφορες δράσεις εταιρικής ευθύνης και στήριξης των τοπικών κοινωνιών, η διοίκηση του αγωγού δείχνει ότι θα είναι ένας αγωγός φιλίας και συνεργασίας.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΤΑΡ κ. Χρήστος Μπέρσος, σε σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τις δημοτικές αρχές της Έδεσσας για την άρτια συνεργασία τους, ενώ δήλωσε ευτυχής για την ταχεία υλοποίηση του προγράμματος Δωρεάς Οχημάτων Κοινής Ωφέλειας που εξυπηρετεί ουσιαστικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών της Βόρειας Ελλάδας.

Το πρόγραμμα ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ υλοποιείται στο πλαίσιο των εθελοντικών Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων του ΤΑΡ. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ξεπερνά τα 10 εκατ. συνολικά, είναι δηλαδή από τις μεγαλύτερες που πραγματοποιεί ο αγωγός στις τοπικές κοινότητες από τις οποίες διέρχεται. Αφορά στη δωρεά 90 περίπου οχημάτων κοινής ωφέλειας (ασθενοφόρα, απορριματοφόρα και οχήματα καθαρισμού δρόμων, δασικά, εκχιονιστικά, και οχήματα πολιτικής προστασίας), εστιάζοντας στην προστασία και την ασφάλεια των πολιτών, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, και στην περιβαλλοντική διαχείριση.

 

ΤΕΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP)

Ο αγωγός TAP θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το γιγαντιαίο κοίτασμα Shah Deniz II του Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη. Ο μήκους περίπου 878 χλμ. αγωγός θα συνδεθεί με τον αγωγό Trans Anatolian Pipeline (TANAP) στους Κήπους, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, και θα διασχίζει την Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική θάλασσα, προτού εξέλθει στην ξηρά στη Nότιo Ιταλία.

Η όδευση του TAP μπορεί να διευκολύνει την προμήθεια φυσικού αερίου σε αρκετές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας, της Αλβανίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, του Μαυροβουνίου, της Κροατίας κ.ά. Η προσγειάλωση του TAP στις ακτές της Ιταλίας παρέχει πολλαπλές δυνατότητες για περαιτέρω μεταφορά φυσικού αερίου της Κασπίας, σε μερικές από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές, όπως είναι η Γερμανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελβετία και η Αυστρία.

Ο TAP θα προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας κατά μήκος της διαδρομής του αγωγού και θα αποτελέσει σημαντική πηγή άμεσων ξένων επενδύσεων. Με τις πρώτες πωλήσεις αερίου προς τη Γεωργία και την Τουρκία να προβλέπονται για τα τέλη του 2018, οι πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη αναμένονται το 2020.

Στο μετοχικό κεφάλαιο του ΤΑΡ μετέχουν οι εταιρείες: BP (20%), SOCAR (20%), Snam (20%), Fluxys (19%), Enagás (16%) και Axpo (5%).

Για ερωτήσεις από εκπροσώπους ΜΜΕ: media_gr@tap-ag.com

Περισσότερες πληροφορίες για τον TAPwww.tap-ag.gr | www.twitter.com/tap_pipeline