Skip to main content

Επιστροφή στη πλήρη λίστα με τα νέα

O TAP Αναθέτει τη Σύμβαση για τις Σφαιρικές Βαλβίδες

01 Ιούλιος 2015

 Μπάαρ, Ελβετία. Ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG) ανέθεσε τη δεύτερη μεγάλη σύμβασή του στην εταιρεία RMA για την προμήθεια σφαιρικών βαλβίδων μεγάλης διαμέτρου και ενεργοποιητών. Τα στοιχεία αυτά αποτελούν κομβικά εξαρτήματα του αγωγού και πρόκειται να εγκατασταθούν από τον/τους ανάδοχο/αναδόχους της Μηχανικής Κατασκευής Επίγειου Αγωγού που ο ΤΑΡ θα επιλέξει στην Ελλάδα, την Ιταλία, και την Αλβανία.

Το γενικό πλαίσιο της σύμβασης αφορά στην προμήθεια 55 βαλβίδων διαμέτρου 48 ιντσών και 36 ιντσών, κατηγορίας 600 και 900 αντιστοίχως. Στις προϋποθέσεις και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των σφαιρικών αυτών βαλβίδων μεγάλης διαμέτρου και ενεργοποιητών συμπεριλαμβάνονται σημαντικά χαρακτηριστικά ασφαλείας υψηλών μηχανικών προδιαγραφών. 

Η ανάθεση της σύμβασης αυτής για τις σφαιρικές βαλβίδες ολοκληρώνει τη διαδικασία προεπιλο-γής του ΤΑΡ (που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2014), την οποία ακολούθησε η αξιολόγηση των προσ-φορών από τις εταιρείες που ανταποκρίνονταν στα αυστηρά κριτήρια προεπιλογής.

Ο Knut Steinar Kvindesland, Διευθυντής Ανάθεσης Συμβάσεων και Προμηθειών στον TAP, δήλωσε σχετικά:

«Θα ήθελα συγχαρώ την εταιρεία RMA για την επιτυχημένη προσφορά της και να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν στη διαδικασία προεπιλογής. Η λειτουργία των σφαιρικών βαλβίδων θα είναι κριτικής σημασίας καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του αγωγού. Για το λόγο αυτό η ανθεκτικότητα, η αξιοπιστία, και –ιδιαίτερως– τα χαρακτηριστικά ασφαλείας αποτέλεσαν τα βασικά σημεία της αξιολόγησης».  

Με παράδοση άνω των 45 ετών, η RMA είναι ηγέτιδα στο χώρο της παραγωγής εξειδικευμένων εξαρτημάτων για τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, όπως σφαιρικές βαλβίδες και αποξέστες. Η εταιρεία έχει εξασφαλίσει αρκετές διεθνείς πιστοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένου του προτύπου διαχείρισης ποιότητας ISO 9001: 2008. Η RMA είναι μία οικογενειακή επιχείρηση, την οποία διευθύνει η δεύτερη γενιά της επιχειρηματικής οικογένειας.  

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες ανάθεσης συμβάσεων προμηθειών στον ΤΑΡ και τα συμβόλαια που πρόκειται να αναθέσει στο μέλλον, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.tap-ag.gr/Ευκαιρίες-που-προσφέρει-το-έργο/Για-εταιρείες.

Αν είστε υπεργολάβος και ενδιαφέρεστε να εργαστείτε για λογαριασμό κάποιας από τις εταιρείες που επιλέγονται από τον TAP ως ανάδοχοι σύμβασης, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.tap-ag.gr/Ευκαιρίες-που-προσφέρει-το-έργο/Για-εταιρείες/Ενδιαφέρεστε-να-συνεργαστείτε-με-τον-TAP-ως-υπεργολάβος-; για να δηλώσετε τα στοιχεία σας, τα οποία θα προωθηθούν στις εταιρείες που έχουν προσκληθεί από τον ΤΑΡ να συμμετάσχουν στη διαδικασία υποβολής προσφορών για την ανάθεση συμβάσεων προμηθειών.

ΤΕΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

​Σχετικά με τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP)

Ο αγωγός TAP θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το γιγαντιαίο κοίτασμα Shah Deniz II στο Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη. Ο περίπου 870 χλμ. μήκους αγωγός θα συνδεθεί με τον αγωγό Trans Anatolian Pipeline (TANAP) στους Κήπους στα ελληνοτουρκικά σύνορα, και θα διασχίζει την Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική θάλασσα, προτού εξέλθει στην ξηρά στη Nότιo Ιταλία.

Η όδευση του TAP μπορεί να διευκολύνει την προμήθεια φυσικού αερίου σε αρκετές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας, της Αλβανίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, του Μαυροβουνίου, της Κροατίας κ.ά. Η προσγειάλωση του TAP στις ακτές της Ιταλίας παρέχει πολλαπλές δυνατότητες για περαιτέρω μεταφορά φυσικού αερίου της Κασπίας σε μερικές από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές, όπως είναι η Γερμανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελβετία και η Αυστρία. 

Ο TAP θα προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας κατά μήκος της διαδρομής του αγωγού∙ θα αποτελέσει σημαντική πηγή άμεσων ξένων επενδύσεων, και δεν εξαρτάται από επιδοτήσεις ή επιχορηγήσεις. Με τις πρώτες πωλήσεις αερίου προς τη Γεωργία και την Τουρκία να προβλέπονται για τα τέλη του 2018, οι πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη θα ακολουθήσουν γύρω στις αρχές του 2020.

Στο μετοχικό κεφάλαιο του ΤΑΡ μετέχουν οι εταιρείες: BP (20%), SOCAR (20%), Statoil (20%), Fluxys (19%), Enagás (16%) και Axpo (5%).

Για ερωτήσεις από εκπροσώπους ΜΜΕ: media@tap-ag.com 

Περισσότερες πληροφορίες για τον TAP: www.tap-ag.gr | www.twitter.com/tap_pipeline