Skip to main content

Επιστροφή στη πλήρη λίστα με τα νέα

O TAP Αναθέτει Τρεις Συμβάσεις για Εξοπλισμό Σωληνώσεων | Δύο Ιταλικές Εταιρείες Επελέγησαν ως Ανάδοχοι

16 Οκτώβριος 2015

Μπάαρ, Ελβετία. O Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG) ανέθεσε τρεις συμβάσεις για τη μελέτη, κατασκευή, και παράδοση εξαρτημάτων σωληνώσεων, μονωτικών αρμών, και αποξεστών 48 και 36 ιντσών. Ο εξοπλισμός αυτός θα χρησιμοποιηθεί για ποικίλες κομβικές λειτουργίες του αγωγού και θα τοποθετηθεί κατά μήκος της όδευσής του, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές του Έργου.

  • Στην Industria Meccanica Bassi S.p.A ανατέθηκαν δύο συμβάσεις: η πρώτη για τη μελέ-τη, κατασκευή, και παράδοση ταυ και συγκολλημένων γωνιών διαφορετικών χαρακτηριστικών 48 και 36 ιντσών, ενώ η δεύτερη αφορούσε σε μονάδες αποξεστών για τον έξυπνο καθαρισμό των σωληνώσεων. Τα ταυ θα επιτρέψουν τη σύνδεση του αγωγού με τα βαλβιδοστάσια και τους σταθμούς συμπίεσης, ενώ οι αποξέστες θα διευκολύνουν τον καθαρισμό και τον έλεγχο του αγωγού.
  • Η Nuova Giungas s.r.l. είναι ο δεύτερος ανάδοχος για τη μελέτη, κατασκευή, και παράδοση μονωτικών αρμών 48 και 36 ιντσών. Οι αρμοί αυτοί θα μονώσουν διαφορετικά καθοδικά προστατευτικά συστήματα που αποτρέπουν τη διάβρωση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΡ Ian Bradshaw δήλωσε σχετικά: «Θα ήθελα να συγχαρώ τις εταιρείες Industria Meccanica Bassi και Nuova Giungas για τις πολύ στιβαρές τεχνικές προσφορές τους, την τεχνογνωσία, καθώς και το άριστο ιστορικό ασφαλείας τους. Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω όλες τις εταιρείες που συμμετείχαν σε αυτήν την αυστηρή διαγωνιστική διαδικασία».

«Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των προμηθειών μας, ο ΤΑΡ πρόκειται να αναθέσει αρκετές μεγάλες συμβάσεις μέχρι το τέλος της χρονιάς, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η σύμβαση για σωληναγωγούς, καθώς και για τη μελέτη, προμήθεια, και κατασκευή επίγειων και υποθαλάσσιων εγκαταστάσεων. Η εξέλιξη αυτή θα επιτρέψει να ξεκινήσει η διαδικασία κατασκευής του αγωγού στην Ελλάδα, την Αλβανία και την Ιταλία εντός του 2016, όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί», πρόσθεσε ο κ. Bradshaw.

Η ανάθεση των συμβάσεων για τη μελέτη, κατασκευή, και παράδοση εξαρτημάτων σωληνώσεων, μονωτικών αρμών, και αποξεστών ολοκληρώνει τη σχετική διαδικασία προεπιλογής του ΤΑΡ (που ανακοινώθηκε τον Μάιο του 2015), την οποία ακολούθησε αξιολόγηση των προσφορών που υπέβαλαν οι επικρατέστερες εταιρείες που πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια προεπιλογής του ΤΑΡ. 

Τη χρονιά αυτή, ο ΤΑΡ έχει αναθέσει αρκετά ακόμη συμβόλαια: για την κατασκευή και αποκατάσταση οδών πρόσβασης και γεφυρών στην Αλβανία (Απρίλιος 2015), για την προμήθεια σφαιρικών βαλβίδων μεγάλης διαμέτρου και ενεργοποιητών (Ιούλιος 2015), και για την προμήθεια υπερ-συμπιεστών αεριοστροβίλων (Σεπτέμβριος 2015).  

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες ανάθεσης συμβάσεων προμηθειών στον ΤΑΡ και τα συμβόλαια που πρόκειται να αναθέσει στο μέλλον, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.tap-ag.gr/Ευκαιρίες-που-προσφέρει-το-έργο/Για-εταιρείες.

 

ΤΕΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

​Σχετικά με τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP)

Ο αγωγός TAP θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το γιγαντιαίο κοίτασμα Shah Deniz II στο Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη. Ο 878 χλμ. μήκους αγωγός θα συνδεθεί με τον αγωγό Trans Anatolian Pipeline (TANAP) στους Κήπους στα ελληνοτουρκικά σύνορα, και θα διασχίζει την Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική θάλασσα, προτού εξέλθει στην ξηρά στη Nότιo Ιταλία.

Η όδευση του TAP μπορεί να διευκολύνει την προμήθεια φυσικού αερίου σε αρκετές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας, της Αλβανίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, του Μαυροβουνίου, της Κροατίας κ.ά. Η προσγειάλωση του TAP στις ακτές της Ιταλίας παρέχει πολλαπλές δυνατότητες για περαιτέρω μεταφορά φυσικού αερίου της Κασπίας σε μερικές από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές, όπως είναι η Γερμανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελβετία και η Αυστρία. 

Ο TAP θα προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας κατά μήκος της διαδρομής του αγωγού∙ θα αποτελέσει σημαντική πηγή άμεσων ξένων επενδύσεων, και δεν εξαρτάται από επιδοτήσεις ή επιχορηγήσεις. Με τις πρώτες πωλήσεις αερίου προς τη Γεωργία και την Τουρκία να προβλέπονται για τα τέλη του 2018, οι πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη θα ακολουθήσουν γύρω στις αρχές του 2020.

Στο μετοχικό κεφάλαιο του ΤΑΡ μετέχουν οι εταιρείες: BP (20%), SOCAR (20%), Statoil (20%), Fluxys (19%), Enagás (16%) και Axpo (5%).

Για ερωτήσεις από εκπροσώπους ΜΜΕ: media@tap-ag.com

Περισσότερες πληροφορίες για τον TAP: www.tap-ag.gr | www.twitter.com/tap_pipeline