Skip to main content

Επιστροφή στη πλήρη λίστα με τα νέα

O TAP Αναθέτει Δύο Συμβάσεις για την Κατασκευή του Χερσαίου Τμήματος του Αγωγού στην Ιταλία

22 Δεκέμβριος 2015

Μπάαρ, Ελβετία. Ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG) ανέθεσε μία σύμβαση για τη Μελέτη, Προμήθεια και Κατασκευή (Engineering, Procurement and Construction - EPC) του Τερματικού Σταθμού Παραλαβής (Pipeline Receiving Terminal - PRT) και μία σύμβαση για τη Μελέτη Προμήθεια και Κατασκευή για του χερσαίου τμήματος του αγωγού στην Ιταλία (μήκους 8 χλμ., διαμέτρου 36 ιντσών).

  • Η κοινοπραξία  Enereco S.p.a. και Max Streicher S.p.a. αναλαμβάνει τη σύμβαση για το χερσαίο τμήμα του αγωγού στην Ιταλία, το οποίο θα συνδέει το χερσαίο τμήμα του έργου στην προσγειάλωση με τον Τερματικό Σταθμό Παραλαβής (PRT).
  • Η Renco S.p.a. αναλαμβάνει τη σύμβαση για τον Τερματικό Σταθμό Παραλαβής, ο οποίος αποτελεί το τελευταίο στοιχείο σύνδεσης του TAP με το δίκτυο φυσικού αερίου Snam Rete Gas. Εκτός από την παραλαβή φυσικού αερίου, ο Τερματικός Σταθμός Παραλαβής θα φιλοξενεί, επίσης, το Κέντρο Εποπτικού Ελέγχου (SCC).

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του TAP Ian Bradshaw δήλωσε σχετικά: «Συγχαρητήρια στη Renco S.p.a. και στην κοινοπραξία Enereco S.p.a. και Max Streicher S.p.a. για τις δυνατές προσφορές τους, οι οποίες ανταποκρίθηκαν καλύτερα στα υψηλά τεχνικά και περιβαλλοντικά πρότυπά μας καθώς και στις προδιαγραφές υγείας και ασφάλειας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις εταιρείες που συμμετείχαν στον απαιτητικό διαγωνισμό. Προσδοκούμε ότι αυτή η ανάθεση θα συμβάλλει όχι μόνο στη διασφάλιση απασχόλησης τοπικού εργατικού δυναμικού, αλλά και στην ενίσχυση των έμμεσων ωφελειών και των επενδύσεων στην Ιταλία».

Η Renco S.p.A. είναι Ιταλική εταιρεία, ιδρύθηκε το 1979 και παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων της μελέτης και κατασκευής έργων στους τομείς της ενέργειας, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου και των δημοσίων υποδομών.

Η Enereco είναι μία κατασκευαστική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 1988. Οι τεχνολογικές δυνατότητες του στελεχιακού δυναμικού της εταιρείας καλύπτουν το σχεδιασμό εργοστασιακών μονάδων και υποδομών για την παραγωγή και μεταφορά στον τομέα της ενέργειας. Η Max Streicher S.p.a. είναι η ιταλική θυγατρική του Ομίλου Streicher. Η εταιρεια κατέχει σημαντική θέση στον τομέα κατασκευής αγωγών και εργοστασίων στην Ιταλία, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων έργων πετρελαίου και φυσικού αερίου σε συνεργασία με τη Snam Rete Gas και τον Όμιλο ENI. 

Τη χρονιά αυτή, ο ΤΑΡ έχει αναθέσει αρκετά ακόμη συμβόλαια: για την κατασκευή και αποκατάσταση οδών πρόσβασης και γεφυρών στην Αλβανία (Απρίλιος 2015), για την προμήθεια σφαιρικών βαλβίδων μεγάλης διαμέτρου και ενεργοποιητών (Ιούλιος 2015), για την προμήθεια υπερ-συμπιεστών αεριοστροβίλων (Σεπτέμβριος 2015), και για την προμήθεια εξαρτημάτων σωληνώσεων, μονωτικών αρμών, και αποξεστών (Οκτώβριος 2015), σωληναγωγούς μήκους 270 χλμ. και γωνίες (Οκτώβριος 2015), καθώς και σωληναγωγούς μήκους 495 χλμ. για το χερσαίο τμήμα του αγωγού (Νοέμβριος 2015).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες ανάθεσης συμβάσεων προμηθειών στον ΤΑΡ και τα συμβόλαια που πρόκειται να αναθέσει στο μέλλον, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.tap-ag.gr/Ευκαιρίες-που-προσφέρει-το-έργο/Για-εταιρείες

ΤΕΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

Σχετικά με τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP)

Ο αγωγός TAP θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το γιγαντιαίο κοίτασμα Shah Deniz II στο Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη. Ο μήκους περίπου 878 χλμ. αγωγός θα συνδεθεί με τον αγωγό Trans Anatolian Pipeline (TANAP) στους Κήπους στα ελληνοτουρκικά σύνορα, και θα διασχίζει την Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική θάλασσα, προτού εξέλθει στην ξηρά στη Nότιo Ιταλία.

Η όδευση του TAP μπορεί να διευκολύνει την προμήθεια φυσικού αερίου σε αρκετές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας, της Αλβανίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, του Μαυροβουνίου, της Κροατίας κ.ά. Η προσγειάλωση του TAP στις ακτές της Ιταλίας παρέχει πολλαπλές δυνατότητες για περαιτέρω μεταφορά φυσικού αερίου της Κασπίας σε μερικές από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές, όπως είναι η Γερμανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελβετία και η Αυστρία. 

Ο TAP θα προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας κατά μήκος της διαδρομής του αγωγού, θα αποτελέσει σημαντική πηγή άμεσων ξένων επενδύσεων, ενώ δεν εξαρτάται από επιδοτήσεις ή επιχορηγήσεις. Με τις πρώτες πωλήσεις αερίου προς τη Γεωργία και την Τουρκία να προβλέπονται για τα τέλη του 2018, οι πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη θα ακολουθήσουν γύρω στις αρχές του 2020.

Στο μετοχικό κεφάλαιο του ΤΑΡ μετέχουν οι εταιρείες: BP (20%), SOCAR (20%), Snam S.p.A. (20%), Fluxys (19%), Enagás (16%) και Axpo (5%).

Για ερωτήσεις από εκπροσώπους ΜΜΕ: media@tap-ag.com

Περισσότερες πληροφορίες για τον TAPwww.tap-ag.gr | www.twitter.com/tap_pipeline