Skip to main content

Επιστροφή στη πλήρη λίστα με τα νέα

Ο TAP Λαμβάνει Τιμητικό Βραβείο από την Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας

01 Δεκέμβριος 2016

Ελλάδα. Στις 22 Νοεμβρίου 2016, ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP) έλαβε τιμητικό βραβείο για τη συμβολή του, μέσω της δωρεάς εξειδικευμένου εξοπλισμού, ύψους 59.000 ευρώ, στη συντήρηση και επαναφορά σε πλήρη λειτουργία του στόλου των πυροσβεστικών οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας. Το βραβείο απονεμήθηκε στον Rikard Scoufias, Διευθυντή του TAP για την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής απονομής που πραγματοποιήθηκε στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας απένειμε επίσης τιμητικά βραβεία στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, καθώς και στην Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Πιστός στη δέσμευσή του να τηρεί τα διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα υγείας και ασφαλείας, καθώς και τις βέλτιστες πρακτικές της βιομηχανίας στον τομέα αυτό, ο ΤΑΡ πραγματοποιεί πολλά έργα κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων για την υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών.

Ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχος, Κωνσταντίνος Γ. Πουλτίδης επαίνεσε τον TAP για την κοινωνική αλληλεγγύη και τη δέσμευσή του στην εταιρική κοινωνική ευθύνη: «Η πράξη σας αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλλει το ανθρώπινο δυναμικό του Πυροσβεστικού Σώματος, για να επιτελέσει στο ακέραιο το κοινωνικό του έργο ως κύριος φορέας της Πολιτικής Προστασίας της χώρας μας». Η κα Πατουλίδου ευχαρίστησε κι εκείνη την Πυροσβεστική και το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό της, για την εξαιρετική δουλειά τους όσον αφορά στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, θέτοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο

Ο Περιφερειάρχης Τζιτζικώστας αναγνώρισε κι εκείνος με τη σειρά του τη συμβολή του TAP, σημειώνοντας: «Το έργο κοινωνικής ευθύνης του TAP αποτελεί μία ακόμα ιδιαίτερα σημαντική ωφέλεια για τον τόπο μας, παράλληλα βεβαίως, με την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου, που αποτελεί το μεγαλύτερο ιδιωτικό έργο στην Βόρεια Ελλάδα. Ο TAP θα βάλει την Κεντρική Μακεδονία στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη και θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας».

Ευχαριστώντας την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας, ο Διευθυντής Ελλάδος του TAP, Rikard Scoufias, τόνισε: «Για τον TAP, η υγεία και ασφάλεια των 130 κοινοτήτων που φιλοξενούν τον αγωγό αποτελεί ύψιστη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Ανταποκριθήκαμε με ιδιαίτερη χαρά και προθυμία στο αίτημα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ακριβώς επειδή θέλουμε να είμαστε κοντά στις τοπικές κοινωνίες και τις κοινότητες που μας φιλοξενούν, συμβάλλοντας σε δράσεις που προάγουν τη συνολική ευημερία τους».

 

ΤΕΛΟΣ​

Σχετικά με τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP)

Ο αγωγός TAP θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το γιγαντιαίο κοίτασμα Shah Deniz II του Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη. Ο μήκους περίπου 878 χλμ. αγωγός θα συνδεθεί με τον αγωγό Trans Anatolian Pipeline (TANAP) στους Κήπους, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, και θα διασχίζει την Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική θάλασσα, προτού εξέλθει στην ξηρά στη Nότιo Ιταλία.

Η όδευση του TAP μπορεί να διευκολύνει την προμήθεια φυσικού αερίου σε αρκετές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας, της Αλβανίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, του Μαυροβουνίου, της Κροατίας κ.ά. Η προσγειάλωση του TAP στις ακτές της Ιταλίας παρέχει πολλαπλές δυνατότητες για περαιτέρω μεταφορά φυσικού αερίου της Κασπίας, σε μερικές από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές, όπως είναι η Γερμανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελβετία και η Αυστρία.

Ο TAP θα προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας κατά μήκος της διαδρομής του αγωγού και θα αποτελέσει σημαντική πηγή άμεσων ξένων επενδύσεων. Με τις πρώτες πωλήσεις αερίου προς τη Γεωργία και την Τουρκία να προβλέπονται για τα τέλη του 2018, οι πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη θα ακολουθήσουν γύρω στις αρχές του 2020.

Στο μετοχικό κεφάλαιο του ΤΑΡ μετέχουν οι εταιρείες: BP (20%), SOCAR (20%), Snam (20%), Fluxys (19%), Enagás (16%) και Axpo (5%).

Για ερωτήσεις από εκπροσώπους ΜΜΕ: media_gr@tap-ag.com

Περισσότερες πληροφορίες για τον TAPwww.tap-ag.gr | www.twitter.com/tap_pipeline