Skip to main content

Επιστροφή στη πλήρη λίστα με τα νέα

Ο TAP Ανακοινώνει Νέα Ομάδα Διαχείρισης Έργου Ο Luca Schieppati ορίστηκε Managing Director & ο Walter Peeraer στη νέα θέση του Προέδρου του ΤΑΡ

27 Ιούνιος 2017

Μπάαρ, Ελβετία. Ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG) ανακοίνωσε σήμερα την τοποθέτηση του Luca Schieppati ως Managing Director του έργου και του Walter Peeraer ως Προέδρου, με ισχύ της θητείας τους από τις 27 Ιουνίου 2017. Ο Luca Schieppati αντικαθιστά τον μέχρι πρότινος Managing Director, Ian Bradshaw.

Ο Luca Schieppati πρόερχεται από τη Snam, τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία παροχής αερίου, όπου εργαζόταν από το 1991. Πιο πρόσφατη θέση του ήταν αυτή του Chief Industrial Assets Officer και Managing Director της Rete Gas S.p.A, θυγατρικής του Ομίλου με ευθύνη για τη διαχείριση του μήκους 32.500 χλμ. δικτύου φυσικού αερίου στην Ιταλία.

Ο κ. Schieppati φέρει 26 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη και διαχείριση αγωγών, στην κατασκευή βιομηχανικών μονάδων, και στη λειτουργία και συντήρηση εταιρειών μεταφοράς και διανομής φυσικού αερίου στην Ιταλία και την Ευρώπη.

Ο Walter Peeraer προστίθεται στην ομάδα του ΤΑΡ, έχοντας διατελέσει Managing Director και μέλος του Δ.Σ. της Fluxys S.A., ευρωπαϊκής εταιρείας διαχείρισης αερίου με έδρα το Βέλγιο. Κατά τη σταδιοδρομία του στην Fluxys ανέλαβε διάφορες υψηλόβαθμες θέσεις, όπως αυτή του Διευθύνοντος Συμβούλου της Fluxys Βελγίου, έως το 2016 που παρέμεινε στην εταιρεία.

Ο κ. Peeraer φέρει περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο του φυσικού αερίου στην Ευρώπη κι έχει εκτενή γνώση των αγορών, του ρυθμιστικού περιβάλλοντος και των υποδομών σε ό,τι αφορά στο φυσικό αέριο και την παροχή του στην Ευρώπη. Στο παρελθόν έχει επίσης διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του ΤΑΡ.

Ο Joe Murphy, Πρόεδρος του Δ.Σ. του TAP σχολίασε σχετικά: «Είμαι ευτυχής που οι Luca Schieppati και Walter Peeraer θα ηγηθούν του ΤΑΡ σε αυτήν την κομβική στιγμή. Με την κατασκευή να προχωρά και στις τρεις χώρες που φιλοξενούν τον αγωγό, το έργο εισέρχεται σε μία σημαντική νέα φάση και είμαι βέβαιος ότι τα πολλά χρόνια εμπειρίας και η τεχνογνωσία τους θα είναι καταλυτικά για την ασφαλή και επιτυχή παράδοση του έργου αυτού στους Ευρωπαίους καταναλωτές αερίου».

«Θα ήθελα επίσης να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας και να ευχαριστήσω εκ μέρους σύσσωμου του Δ.Σ. τον Ian Bradshaw για την ηγεσία του και τη διαχείρηση του έργου τα τελευταία χρόνια. Αναγνωρίζουμε τη σκληρή δουλειά και τα επιτεύγματα του Ian και της ομάδας του, χάρη στα οποία βρισκόμαστε σε αυτήν την επόμενη φάση υλοποίησης του ΤΑΡ», πρόσθεσε.

ΤΕΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP)

Ο αγωγός TAP θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το γιγαντιαίο κοίτασμα Shah Deniz II του Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη. Ο μήκους περίπου 878 χλμ. αγωγός θα συνδεθεί με τον αγωγό Trans Anatolian Pipeline (TANAP) στους Κήπους, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, και θα διασχίζει την Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική θάλασσα, προτού εξέλθει στην ξηρά στη Nότιo Ιταλία.

Η όδευση του TAP μπορεί να διευκολύνει την προμήθεια φυσικού αερίου σε αρκετές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας, της Αλβανίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, του Μαυροβουνίου, της Κροατίας κ.ά. Η προσγειάλωση του TAP στις ακτές της Ιταλίας παρέχει πολλαπλές δυνατότητες για περαιτέρω μεταφορά φυσικού αερίου της Κασπίας, σε μερικές από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές, όπως είναι η Γερμανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελβετία και η Αυστρία.

Ο TAP θα προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας κατά μήκος της διαδρομής του αγωγού και θα αποτελέσει σημαντική πηγή άμεσων ξένων επενδύσεων. Με τις πρώτες πωλήσεις αερίου προς τη Γεωργία και την Τουρκία να προβλέπονται για τα τέλη του 2018, οι πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη αναμένονται το 2020.

Στο μετοχικό κεφάλαιο του ΤΑΡ μετέχουν οι εταιρείες: BP (20%), SOCAR (20%), Snam (20%), Fluxys (19%), Enagás (16%) και Axpo (5%).

 

Για ερωτήσεις από εκπροσώπους ΜΜΕ: media_gr@tap-ag.com

Περισσότερες πληροφορίες για τον TAPwww.tap-ag.gr | www.twitter.com/tap_pipeline